Activiteit

Open Dag bij De Hoogstraat Revalidatie

zaterdag 10 juni 2023 , 10:00 - 15:00 uur
Illustration

Ervaren hoe het is om te lopen met een prothese? Opnieuw leren slikken met behulp van elektrostimulatie? Hoe eet je, als je handen iets niet meer goed vast kunnen houden? Of voelen wat het betekent om gebonden te zijn aan een rolstoel? Ervaar en beleef het bij de Open Dag op 10 juni van 10.00-15.00 uur bij De Hoogstraat Revalidatie.

Je kunt zien hoe revalidanten weer in beweging komen. Leg maar eens een parcours af als je benen heel stijf zijn of probeer eens een stoepje op te komen in een rolstoel . Zet onze Augmented Reality brillen op en kom in beweging! Al 75 jaar biedt De Hoogstraat in Utrecht medische specialisatie revalidatie aan kinderen, jongeren en volwassenen. Om dat te vieren opent De Hoogstraat haar deuren om iedereen te laten zien wat revalideren is.

Wat is er nog meer te zien?
Revalideren betekent ‘opnieuw leren’. Leren omgaan met de nieuwe situatie na een ongeval of ziekte. Bij de Open Dag zie je hoe De Hoogstraat daar dagelijks met haar revalidanten aan werkt. Ontdek alle therapieën van De Hoogstraat. Kom kijken bij onze orthopedietechniek; de afdeling die protheses en ortheses maakt. Daarnaast is er een banen-/vrijwilligersmarkt en een kunstverkoop van schilderijen van (oud)revalidanten. Genoeg te doen voor jong en oud!

Speciale routes kind, dwarslaesie en neurorevalidatie
Ook is een deel van de klinische afdelingen open. Professionals en revalidanten nemen je mee in de dagelijkse gang van zaken op de afdeling. De kinderrevalidatie laat zien hoe het brein van kinderen herstelt na hersenletsel. Sport en spel spelen daar een grote rol in. Bij de afdeling dwarslaesie ervaar je dat de normale dingen als tandenpoetsen, zelf eten en haren kammen vaak niet meer zo vanzelfsprekend is. Kijk in de kamer van een revalidant hoe hij dat weer opnieuw leert. Bij De Hoogstraat maken we daarvoor aanpassingen, waardoor de zelfredzaamheid van onze revalidanten vergroot. En bij de afdeling neurorevalidatie leer je meer over ons onderzoek naar het herstel van hersenletsel.

Hapje en drankje
Deze dag wordt samengewerkt met buurtondernemers. In verschillende kraampjes bieden zij (gratis) voor alle bezoekers een hapje of drankje. Een unieke samenwerking tussen de zorg en de buurt.

Locatie
De Hoogstraat Revalidatie
Deel dit: