Activiteit

Expositie Let the colors speak bij Reset Records

di 3 jan 2023 - di 31 jan 2023 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

Kunstenares Claire Verkleij van Let the Colors Speak exposeert deze hele maand bij Reset Records.
Platenhoezen en de muziek van de plaat vormden de inspiratie voor de schilderijen die Claire speciaal maakte voor deze expositie. Kunst als inspiratie voor kunst.

Claire: “Het start altijd met kiezen van kleuren en de rest volgt dan vanzelf. Rian Kraan, eigenaar van Reset Records, en ik hebben samen vinylplaten uitgezocht waarbij ik passende schilderijen ging maken. We hebben deze vinylplaten voornamelijk uitgekozen op basis van kleur en stijlvariatie. We wilden een combinatie van kleurrijke platen en verschillende genres. Dat is goed gelukt, vind ik.

Het  middelpunt van de expositie is de plaat Q65, Revolution. Voor Rian een bijzondere plaat. Het is de eerste plaat die hij kocht in 1966.
Voor Claire zelf heeft de plaat La Toya van La Toya Jackson  een bijzondere betekenis. Ze zegt hierover: ”Deze plaat komt uit mijn geboortejaar 1988. Het leven van La Toya Jackson heeft mij bij het maken van de kunstwerken geïnspireerd. Zij heeft eigenlijk haar hele leven in de schaduw van de glamour van haar familie geleefd. Ze is zelf nooit echt bekend geworden. Dit heb ik over willen brengen in de kunstwerken die ik heb gemaakt.”  

Van 3 t/m 31 januari kun je kunstwerken en de bijbehorende vinylplaten bekijken bij Reset Records in Utrecht Oost.  De winkel is vier dagen in de week geopend. Buiten de openingstijden is de kunst ook door de winkelruiten te bekijken.
Zowel de platen als de kunstwerken zijn er te koop.

Locatie
Reset Records, Prins Hendriklaan 16.
Hoek Prins Hendriklaan en de Rembrandtkade.
start / einde
Gestart op di 3 januari 2023. Beëindigd di 31 januari 2023
Deel dit: