Activiteit

Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost

Maandelijks: elke laatste Vrijdag , 16:30 - 18:00 uur
Illustration

Elke laatste vrijdag van de maand van 16:30 – 18:00 uur (inloop vanaf 16:15 uur) is er een Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost. Kom ook en noteer de volgende data alvast in je agenda: 30 september – 28 oktober – 25 november. Locatie: De Wilg, Meckelenburglaan 3 – 5.

Wist je dat...
    Utrecht Oost zo’n 500 jaar geleden vooral uit grasland en een paar kloosters bestond?
    en dat de opzet van de huidige wijk grotendeels is ontstaan aan het einde van de 19de eeuw?
    je de oude boerderijwoningen -- vaak herkenbaar aan de verhoog-de opstap -- nog steeds overal in de wijk kunt vinden?
    veel meer mensen dan je denkt, geïnteresseerd zijn in of op andere wijze bezig zijn met de geschiedenis en het aanzien van de wijk?

Leuk om die informeel eens te ontmoeten?

Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost
Het Cultuurhistorisch Café Utrecht Oost is een nieuw initiatief van wijkbewoners Theo Visser en Charlotte Broer. Voor iedereen die van geschiedenis en cultuur houdt en dat wil delen met andere wijkbewoners en enthousiastelingen.

Theo Visser: “Na ruim 25 jaar in de Schildersbuurt gewoond te hebben, ben ik mij als amateurhistoricus steeds meer voor Utrecht Oost gaan interesseren. Ik ontdekte dat de wijk een fascinerende kijkdoos is waardoor je naar het verleden kijkt. Bij wijze van spreken zit achter elke straathoek wel een mooi verhaal. Verhalen die extra betekenis krijgen als je ze plaatst in een groter historisch verband. Inmiddels heb ik een flinke hoeveelheid leuke en interessante feiten en informatie verzameld. Graag deel ik die met medewijkbe-woners en anderen. Wie weet, komen zij dan zelf ook met verhalen en gezichtspunten waardoor een mooie uitwisseling ontstaat. Uit ervaring weet ik dat bezig zijn met historie niet alleen leuk en interessant is maar ook je band met de wijk verdiept en verrijkt.”

Charlotte Broer: "Ook mij -- (professioneel) historica, gespecialiseerd in de middeleeuwse geschiedenis van onder meer, maar met name Utrecht -- lijkt het aardig al deze mensen uit de wijk die Theo noemt en die ik deels tot mijn publiek mag rekenen, te ontmoeten.”


Gestart op vr 30 september 2022. Eindigt vr 25 november 2022
Documenten

Deel dit: