Activiteit

Nederlands Filmfestival bij De Wilg

woensdag 28 september 2022 , 19:00 - 22:00 uur
Illustration

Op woensdag 28 september wordt om 19:30 uur een korte filmprogramma vertoond in De Wilg met de films: Hoeba, Het kamp, It’s Nice in Here en Teledoc Campus – Buurman Abdi. Dit in het kader van het 42e Nederlands Filmfestival.

Het filmblok wordt afgesloten door een nagesprek met aanwezige makers.  Kosten: 5 euro (1 drankje gratis). Vaste deelnemers/bezoeker/vrijwilligers van De Wilg betalen 3 euro (1 drankje gratis). Reserveren: mail naar info@dewilg.nl of meld je aan via de receptie (dinsdag tm donderdag: aan de deur of via 030-251 36 72 (9:00 – 17:00).

Programma
19.00 uur: Deuren open
19.30 uur: Start films (Hoeba, gesprek met de makers, Het Kamp)
20.15 uur: PAUZE
- It’s Nice in Here
- Nagesprek
- Teledoc Campus – Buurman Abdi
Gesprek met de makers 
21.30 uur:  einde filmprogramma
22.00 uur: bar open

Over de films van deze avond

Hoeba – Sem Assink
Drenthe, 4000 jaar voor onze jaartelling (om en nabij). Vier primitieve mannetjes bundelen de krachten om iets te bouwen dat ze beschermt tegen het gure weer. Maar wat? 

Het kamp – Philip Huff
Kort drama, waarin de dertigjarige Robin uit de stad vertrekt naar een houthakkerskamp. Daar botst Robin met de verwachting van de mannen. Ze pesten Robin en creëren een onveilige omgeving, tot de boel explodeert. 

It’s Nice in Here – Robert-Jonathan Koeyers
Wat gebeurde er precies die fatale avond waarop de jonge Crimson werd doodgeschoten in de plaatselijke supermarkt? In deze animatiefilm vertellen zijn beste vriendin Imani en de politieagent die hem neerschoot hun versie van de werkelijkheid. 

Teledoc Campus – Buurman Abdi – Douwe Dijkstra
Abdi vraagt zijn buurman, filmmaker Douwe Dijkstra, om een film te maken over zijn leven als vluchteling. Deze openhartige documentaire laat zien hoe ze met onverwachte technieken vanuit dat grimmige verleden nieuwe stappen in het heden zetten. 

Documenten

Deel dit: