Activiteit

Utrecht 900 jaar: Ontdekkingstour

zaterdag 2 juli 2022 , 11:00 - 13:30 uur
Illustration

Driedelige serie speciaal ontworpen voor nieuwsgierige en actieve 60-plussers in Utrecht, om je stad en Utrechters beter te leren kennen. Deelname is gratis.

25 juni 2022: Stadssafari

Leer je stad en Utrechters beter kennen! Onder leiding van Aart van Harten, Utrechter, acteur en gids in het Rijksmuseum, gaan we gezellig op stap in de stad. Aart vertelt natuurlijk over de geschiedenis, maar ook over de flora. We zullen stoppen om tekeningen te maken (schetsen van bomen of planten met hulp van Aart; geen ervaring nodig). Aart zal ook tips geven tijdens de wandeling over het maken van goede foto’s (compositie, belichting, visuele effecten). Hiervoor mag je je smartphone of camera meenemen. Aan het einde van de wandeling heb je nog een paar interessante verhalen over je stad geleerd en heb je schetsen en foto's om mee naar huis te nemen.

Belangrijkste aandachtspunten: begeleide wandeling met een deskundige, focus op geschiedenis en botanie, fotografie en schetstips.

Zaterdag 2 juli 2022: Bij Maliebaan – een ontdekkingstour

Maliebaan: plaats voor ontspanning, onderdrukking en kunst. Hink stap sprong door de geschiedenis tijdens een lezing van Aart van Harten, Utrechtse, acteur en gids bij het Rijksmuseum. Na de lezing zullen de deelnemers teams vormen en drie iconische spellen spelen: Maliespel, Estafette en jeu de boules. Om de dag af te sluiten, doen de teams mee aan een leuke quiz over wat ze geleerd hebben tijdens het gesprek. Belangrijkste aandachtspunten: een beetje leren, een beetje plezier en een gezonde dosis competitie.

Zaterdag 9 juli 2022: Poëziepromenade

Gezellig op stap door je eigen stad! Leer je stad en Utrechters beter kennen. Onder leiding van Aart van Harten, Utrechter, acteur en gids in het Rijksmuseum, gaan we op wandeltocht langs plekken die dichters hebben geïnspireerd. Aart heeft drie gedichten geselecteerd en begeleidt ons in een wandeling naar de bijbehorende sites, waar we meer over deze gedichten te weten kunnen komen. Aan het einde krijgen de deelnemers de kans om een collectief gedicht rond een bepaald thema te maken. Belangrijkste aandachtspunten: begeleide wandeling, focus op poëzie en geselecteerde bezienswaardigheden, creativiteit stimuleren en samenwerken.

Kosten toelichting
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-stadssafari-maliebaan-ontdekkingstour-poeziepromenade-347863748837
Deel dit: