Activiteit
Activiteit

Kick-off GROZUtrecht

donderdag 2 december 2021 , 10:00 - 11:30 uur
Illustration

GROZUtrecht is de start van een unieke regionale samenwerking waarbij zorginnovaties en lokale gemeenschapskracht worden gebundeld. Actieve bewoners, ondernemers, professionals en kennispartners werken aan gezondheid – altijd vanuit geëxpliciteerde behoeften en in de eigen leefomgeving. Partners ondersteunen nieuwe lokale inclusieve samenwerkingsverbanden in de wijken. GROZ is een initiatief van Health-Holland. Op donderdag 2 december van 10.00 tot 11.30 uur vindt de kick-off plaats.

Aan de slag in leerregio's
In leerregio’s van ongeveer 100.000 bewoners werken wijken of gemeenten aan maatschappelijke thema’s en wijkschakels mét gemeenschapskracht en op basis van inclusiviteit. De eerste leerregio bestaat uit de Utrechtse wijken Kanaleneiland en Utrecht Oost die met de gemeente Nieuwegein kijken waar zij elkaar kunnen versterken.

Maatschappelijke thema's & bouwstenen
Maatschappelijke thema's die centraal staan: Leefstijl dicht bij huis, Zorg voor elkaar en Vitaal werken in de wijk. En in meer ondersteunende zin: Sociale basisinfrastructuur, Wijkportaal & Data, Alternatieve Financiering, Ondernemen & Waarderen.

Het leren van elkaar (tussen wijken en regio's) gebeurt rond vijf bouwstenen: 

  • Data/ICT
  • Lerend vermogen
  • Monitoring
  • Samenwerking
  • Financiering

Penvoerder van GROZUtrecht is UMCU. De Wijkcoöperatie Oost voor Elkaar is vanaf het begin betrokken geweest bij de totstandkoming van GROZUtrecht en is deels verantwoordelijk voor regie, ontwikkeling, uitvoering en communicatie. Klik hier voor meer informatie over GROZUtrecht en voor aanmelden voor de kick-off op 2 december. De bijeenkomst is digitaal.

Begin volgend jaar verschijnt er een subsidieregeling waarop meer leerregio's/wijken een beroep kunnen doen.

Kosten
Gratis
Documenten