Activiteit

Wijkdebat 'Oost ontmoet'

zondag 3 oktober 2021   |   16:00 - 17:00 uur   |   Podium Oost

Op zondagmiddag 3 oktober van 16.00 tot 17.00 uur vindt er weer een wijkdebat plaats. Het thema is dit keer 'Oost ontmoet'. Uit diverse onderzoeken komt steevast naar voren dat bewoners meer (buurt)ontmoetingsplekken willen. Ongeveer 50 procent van de wijkbewoners vindt dat er onvoldoende ruimte is voor laagdrempelige ontmoetingen en activiteiten.

Op 3 oktober staan we stil bij wat de plannen van de gemeente (voormalig Pieter Baan Centrum, Napoleonplantsoen, Hotspot Rijnsweerd, Maliebaan) zijn als het gaat om buurtontmoetingsplekken en wat bewoners en wijkpartners willen en doen. Ook kijken we naar ontwikkelingen in andere steden, zoals in Groningen waar de Oosterparkwijk een Michi-Noeki krijgt. Dat is een laagdrempelige plek voor bewoners, die daar even naar het toilet kunnen, een kopje koffie kunnen drinken, een luisterend oor ontvangen en mensen uit de buurt tegenkomen.

Deelnemers aan het wijkdebat 'Oost ontmoet' die reeds hebben toegezegd:

Jacqueline Kool, bewoner/initiatiefnemer
Jantine Zwinkels, gemeenteraadslid CDA
Ellen Bijsterbosch, gemeenteraadslid D66
Fred Dekkers, gemeenteraadslid GroenLinks
Mirthe Biemans, aspirant-gemeenteraadslid PvdA
Marjon van Alfen, coördinator De Wilg
Irene Edzes, architect en conceptbouwer Michi-Noeki’s
Vertegenwoordiger gemeente Utrecht

Voorzitter is Jord Neuteboom, bewoner van Utrecht Oost.

Met het wijkdebat sluit Oost aan bij het recent verschenen advies ‘Ruimte maken voor ontmoeting’ van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving en een pleidooi van René Koekoek van de Universiteit Utrecht tegen de ontmenselijking van de publieke ruimte. Er is steeds minder plek voor spontane contacten en toevallige sociale interactie, wordt door beiden geconcludeerd.

Het debat wordt live uitgezonden door Podium Oost TV.

Aanmelden is niet nodig. VOL = VOL.

Let op, omdat het wijkdebat een evenement is kan bij binnenkomst om een vaccinatiebewijs worden gevraagd. Een negatief testbewijs minder dan 24 uur oud voldoet ook.

Kosten
Gratis
E-mailadres
info@platform-oost.nl
Documenten