Aanbod

Meditatiebankjes en yogakussens voor goed doel

Ik ben Henk Tennekes en woon in Utrecht Oost. Ik maak inklapbare meditatiebankjes in diverse hoogtes van verschillende houtsoorten. Veel bankjes zijn gemaakt van iepen uit de stad Utrecht. Ik maak ook kussentjes in vele kleuren voor op de meditatiebankjes. Alles voor een goed doel (zie hieronder). En wij hebben uw hulp vanwege de coronacrisis nodig.

Ik verkoop de bankjes en kussentjes, maar ook yogakussens en matten, klankschalen en omslagdoeken uit Nepal. Ook laat ik yoga/meditatiekussens maken in een sloppenwijk van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Kinderen van ongeveer 15 jaar krijgen een praktijkopleiding van ongeveer een half jaar via stichting Vialisa. Na de opleiding krijgen ze een baan bij een bedrijf dat hen niet uitbuit. Door de kussenhoezen daar te laten maken steunen we de school in Bangladesh.

De hele opbrengst van de verkopen gaat naar Stichting Keti Utulie. De stichting laat (wees)kinderen uit een lepradorp in Msambweni in Kenia van naar kostschool gaan. De kinderen horen tot de armsten der armen ter wereld. Vanwege de coronacrisis hebben de mensen die kunnen werken geen inkomen meer en dus geen eten. Sommigen eten soms 2 of 3 dagen achter elkaar niets. Daarom maken we af en toe geld over naar onze contactpersoon daar. Hij koopt eten, zodat de 201 aller armsten dan minstens 1 maaltijd per dag hebben.

Ook kon de gemeenschap het salaris van een juffrouw van het schooltje in het lepra dorp niet meer betalen. Hierdoor zouden ongeveer 25 kinderen geen les meer krijgen en moeten gaan werken (op school krijgen de kinderen 1 maaltijd per dag, thuis heeft men geen geld om voor iedereen eten te kopen), hoe klein de kinderen ook zijn. Wij hebben een paar maanden salaris voor de juf kunnen betalen. 

Helaas hebben wij door de coronacrisis ook bijna geen inkomsten meer. We hopen daarom dat mensen af en toe iets willen doneren, zodat wij onze hele arme medemensen kunnen blijven helpen.

We maken het geld rechtstreeks over naar Kenia.We hoeven geen duur gebouw te huren, we hoeven geen salaris te betalen, omdat we geen personeel hebben. Er blijft dus niets aan iemands strijkstok hangen. Al ons verdiende geld is dus voor de kinderen in het lepradorp.

Ga naar onze website met al onze producten en/of neem contact op door te mailen naar info@keti-utulie.nl. Dank voor uw hulp.

Geplaatst op 18 maart 2021, 15:00 uur
Deel dit: