Activiteit

Dialoog over 'Buurtacademie'

dinsdag 20 april 2021 , 15:00 - 17:00 uur

In het kader van het project Buurtgezondheid Utrecht Oost organiseren Oost voor Elkaar en Utrecht in Dialoog  3 online dialogen om ideeën die in eerdere gesprekken naar voren zijn gekomen vanuit verschillende gezichtspunten te verdiepen. Doel is om een breder gedragen beeld te krijgen van hoe deze ideeën in Utrecht Oost kunnen gaan werken en wat daarvoor nodig is. En vervolgens hoe dit idee invulling kan krijgen, geïmplementeerd kan worden, in welke stappen. Het gaat om bijeenkomsten met bewoners, werkers en gemeente (15 personen per sessie).

Dinsdag 20 april: 15-17 uur: "Buurtacademie"

Oost voor Elkaar wil aan de slag met een “Buurtacademie”, waar mensen basiskennis- en vaardigheden kunnen leren in samenwerking met onderwijsinstellingen. In deze dialoog onderzoeken we hoe deze “Buurtacademie” gaat werken, welke talenten hier tot bloei komen en wat dit de buurt, buurtgenoten, buurtinitiatieven en werkers in de wijk brengt. Wat is er anders met een Buurtacademie waar buurtgenoten samen leren en talent de ruimte krijgt? Hoe ziet jouw ideaalplaatje eruit voor jezelf, je buurtgenoten, de buurt en wijk als geheel? Wat is daarin belangrijk, hoe kun jij hieraan bijdragen en heb je hiervoor nodig?  Praat en denk mee in deze dialoog over de Buurtacademie en nodig ook talenten in de buurt uit!

Programma

15:00 Welkom en inspiratie

15:15 In dialoog over Buurtacademie (in breakoutrooms)

16:45 Opbrengsten oogsten

17:00 Afsluiting en vervolg

Aanmelden kan door te mailen naar info@oostvoorelkaar.nl. Randvoorwaarde is dat je woont of actief bent in Utrecht Oost.

Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: