Project

HU-studenten aan de slag in Oost!

Geplaatst op 22 februari 2022, 00:00 uur
Illustration

Van februari tot en met mei 2022 gaan 15 studenten van de Hogeschool Utrecht aan de slag met drie subprojecten in de wijk:

1. Terugbrengen van overtollige medicijnen
In een buurt van Oost worden bewoners uitgenodigd om hun overtollige medicijnen terug te brengen naar de apotheek of in te leveren bij hun huisarts. De bedoeling is om hiermee te overkomen dat deze medicijnen worden weggegooid hetgeen leidt tot milieuvervuiling. Er wordt klein begonnen om te kijken welke communicatiemiddelen het beste werken. Het project is vorig jaar al door een andere groep studenten opgezet en aan bewoners gepresenteerd. Dat leidde tot mooie aanbevelingen.

2. Inspiratiebijeenkomst 'Bewegen met gevoel'
Vijf studenten gaan samen met bewoners, kunstenaars en professionals een inspiratiebijeenkomst over 'Bewegen met gevoel' organiseren. Doel is om op een creatieve wijze het belang van bewegen onder de aandacht te brengen, inclusief de vele mogelijkheden die er zijn in de wijk om dat samen te doen. Deze bijeenkomst zal waarschijnlijk in Swellengrebel plaatsvinden.

3. Ontbijtevent op de Oosterspoorbaan
Op zaterdag 21 mei 2022 gaat een groot ontbijtevent plaatsvinden op de Oosterspoorbaan. Studenten helpen bij de voorbereiding en de uitvoering. Met het event willen we de bewustwording over 'Gezonde voeding' in de wijk een impuls geven.

Over alle activiteiten volgt nog nadere informatie en communicatie, vooral in de (aanpalende) buurten waar de activiteiten plaatsvinden.

 

Idee
Deel dit: