Dit project is gepauzeerd
Project

Digi-/Domoticateam in de Wijk; zoekt coördinator en vrijwilligers

Geplaatst op 30 maart 2020, 10:46 uur

Actief en gezond leven is niet voor alle mensen een vanzelfsprekendheid. Eenzaamheid onder alleenstaande senioren en mensen met een beperking neemt toe. Door maatregelen tegen het Corona-virus is er een ongekende vorm van isolatie bijgekomen. Sociale contacten bevorderen de gezondheid. Mensen die regelmatig sociale contacten hebben, zijn vaker gelukkig. Daarnaast kan steun van sociale contacten de zelfredzaamheid en samenredzaamheid vergroten. 

LaCoTA heeft voor de ondersteuning bij mensen thuis het concept “Digi-/Domoticateams in de Wijk” ontwikkeld. De rol van domoticavrijwilligers van woonzorgconsumentenorganisaties is een belangrijke pijler voor dit concept.

Toelichting

Domoticavrijwilligers kunnen digitale ondersteuning bieden bij de uitleg over het gebruik van beeldbelcommunicatie en moderne zorgcommunicatie op een dedicated communicatieplatform. Het gaat hierbij om het ondersteunen van kwetsbare mensen die onvoldoende steun kunnen krijgen van hun eigen netwerk of om mantelzorgers die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Geen enkele partij kan op zichzelf de implementatie van thuistechnologie en e-Health succesvol organiseren en/of succesvol in de markt zetten. De kracht van LaCoTA als coöperatie is het onderling verbinden van netwerken, zodat samen een geïntegreerd project kan worden aangeboden. LaCoTA wil daarom graag woonzorgconsumentenorganisaties (zoals Omroep Max, Rode Kruis, Ouderenbonden, LOC, Ieder(In), Humanitas, Zonnebloem, HCC-Seniorenacademie en Gebied-online) betrekken bij deze maatschappelijke verandering. Woonzorgconsumentenorganisaties kunnen domotica-vrijwilligers in de wijk inzetten om mede- leden en niet-leden te ondersteunen bij gebruik van domotica en e-health.

De verantwoordelijkheden van de coördinator/buurtverbinder in de wijk:

-        organiseren van het  team van vrijwilligers

-        verbinding leggen met andere woonzorgconsumentenorganisaties

-        instrueren en ondersteunen van meer vrijwilligers om mensen met een hulpvraag digitaal te ondersteunen

Meer info: Langer Comfortabel Wonen

Pauze
Illustration
 
Deel dit: