Activiteit

Krav Maga voor kids

Op donderdag , 17:15 - 18:00 uur
Illustration

Kids zelfverdediging is een zelfverdedigingssysteem waarbij uw kind op een vriendelijke manier wordt aangeleerd hoe het zich kan redden uit de meest uiteenlopende situaties. Het is een zelfverdedigingssport waarbij je spelenderwijs traint: je leert van elkaar en met elkaar.

Verschillende situaties worden nagebootst door allerlei spelvormen. Zo leert uw kind spelenderwijs om situaties goed in te schatten, conflicten te vermijden en, als er geen andere optie overblijft, om zich op gepaste wijze te verdedigen. Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan motoriek, balans, reactievermogen, conditie, zelfverdedigingstechnieken en reflexen.

Geen enkele les is gelijk. De ene keer ligt de nadruk op conditie en de volgende keer bijvoorbeeld wat meer op technieken. Er wordt aandacht besteed aan preventie van agressie en gevaar en er worden leermethodes en oefeningen aangeleerd m.b.t. gevaarbeheersing.

Kinderen leren bijvoorbeeld ook hoe ze eventueel andere kinderen kunnen helpen, verbaal dan wel fysiek. Kinderen leren verdedigingstechnieken zoals: bevrijdingen, klemmen, worpen en afweren.

Zelfverdediging lessen zijn pedagogisch en methodisch-didactisch zeer verantwoord. De lesopbouw is logisch en de technieken worden makkelijk aangereikt. Net als de lessen voor volwassenen berusten ook de oefeningen en technieken van zelfverdediging op jarenlange praktijkervaring. De lessen worden gegeven door gediplomeerde Kids Krav Maga (KKM) instructeurs die volledig zijn bevoegd om KKM lessen te geven.

Locatie: Homeruslaan 40 in de Gymzaal van Basisschool de Odyssee – Ingang gymzaal Minervaplein t.o.v. nr. 29.

De eerste proefles is gratis.

Locatie
Basisschool de Odyssee
Leeftijd
Vanaf 5 t/m 8 jaar
Thema
Sport / spel
start / einde
Gestart op do 16 maart 2023. Beëindigd do 21 december 2023
Deel dit: