Activiteit

Stadsopera Trijn

zondag 12 juni 2022 , 19:30 - 22:00 uur
Illustration

Stadsopera Trijn is een initiatief van Stichting Stadsopera Trijn, opgericht door leden van het Utrechtse Klein OperaKoor. In 1577 bestormde Trijn van Leemput met een grote groep vrouwen het kasteel op het Vredenburg, dat dienst deed als dwangburcht en gevangenis. De Spaanse bezetting van Utrecht was dan wel voorbij, maar het stadsbestuur weigerde het gehate kasteel af te breken. Trijn van Leemput kwam in verzet en met de pikhouweel in de hand bestormde ze met haar medestrijders de burcht. Met succes.

Stadsopera Trijn is gemaakt door een artistiek team onder leiding van componist Bob Zimmerman, librettist Ruben van Gogh, regisseur Jeroen Lopes Cardozo en dirigent Roel Vogel. De titelrol van Trijn wordt vervuld door mezzosopraan Karin Strobos.

Initiatiefnemer Klein Operakoor stond in Utrecht Oost bekend als het Klein OperaKoor Wilhelminapark.  Het aantal leden is uitgebreid met mensen van buiten de wijk, maar de kern en de aanhang is onmiskenbaar nog gerelateerd aan Utrecht Oost.

Het  koor viert met deze voorstelling het vierde lustrum, door Corona twee jaar uitgesteld. In Tivoli Vredenburg nog wel, de exacte plaats waar alles zich heeft afgespeeld. Stadsopera Trijn wordt vier keer uitgevoerd op 12 (avond), 18 (avond) en 19 juni (middag en avond) en tickets zijn te koop via TivoliVredenburg.

Deel dit: