Activiteit

Wereldvrouwenkoor Bianca C

zondag 20 maart 2022 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Op zondagmiddag 20 maart 2022  treedt in de Wilhelminakerk het Wereldvrouwenkoor Bianca C op. De dertien vrouwen zingen al 25 jaar samen. De naam zegt het al: het koor zingt wereldmuziek uit vele windstreken en hun talen: Albanees, Armeens, Grieks, Jiddisch en nog veel meer.

De laatste jaren focust het koor zich vooral op muziek uit Latijns-Amerika en op Nederlandstalig repertoire, bijvoorbeeld Twents, Fries en Gronings. Dat zal dan ook te horen zijn op het concert van 20 maart.

Het koor staat onder leiding van dirigent Fred Abbingh. Hij verzamelt en arrangeert de liederen. Hij specialiseerde zich na zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium in wereldmuziek.

De deur van de kerk gaat om 15.30 uur open. Het concert begint om 16.00 uur en duurt ongeveer een uur. Daarna kunt u onder het genot van een drankje napraten en ook kennis maken met de leden van het koor en hun dirigent.

De toegang is gratis, aan de uitgang is een vrijwillige bijdrage zeer welkom om deze concerten mogelijk te blijven maken.

Locatie
Wilhelminakerk
Deel dit: