Activiteit

Huiskamerfestival Gluren bij de buren (in Utrecht Oost)

zondag 5 februari 2023 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

Twee keer per jaar veranderen huiskamers en tuinen in intieme podia voor de lokale amateurkunst. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. 15 bewoners en kunstenaars uit Utrecht Oost doen dit keer mee. Kijk op de digitale kaart wie, wat en waar precies.

Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. 

Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin. Dit geeft ze de handvatten om actief te werken aan artistieke ontwikkeling, zonder wedstrijdelement of hoge kwaliteitseisen Het streven is om een programma neer te zetten dat een grote verscheidenheid aan mensen vertegenwoordigt en betrekt. 

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: