Activiteit

Foto-expositie Frans de Jonge

zondag 31 oktober 2021 , 16:00 uur
Illustration

Frans de Jonge (1961) maakt al 30 jaar nachtfoto's. Al die jaren is hij op film blijven fotograferen, en het liefst zwart/wit. Ook is hij voor z'n nachtfotografie regelmatig naar het buitenland geweest, en heeft zo series gemaakt in Krakow en Pilsen, waar hij het werk ook geëxposeerd heeft. Daarnaast heeft hij ook in steden als Antwerpen, Parijs, Berlijn, Budapest, Praag, Groningen, en Zwolle gefotografeerd.
 
De meeste foto's uit z'n collectie komen uit Utrecht. Naast een serie van de Dom, en de Inktpot, speelt water een grote rol in veel van z'n foto's. Uit deze foto's heeft hij een selectie gemaakt voor deze expositie, aangevuld met een reflectiefoto van de Domtoren, en een recent werk uit de serie reflecties in de horeca.
 
Tijdens de Lock-down heeft De Jonge de reflectie in de ruiten van de Utrechtse horeca gefotografeerd. De verlaten zaken, die normaal bruisen van leven, zijn verlaten, en binnen is het grotendeels donker. In de reflectie het beeld dat anders bekeken wordt door de gasten van de cafe's en restaurants.
 
Wanneer: 31 oktober t/m 10 december
Opening: 31 oktober om 16.00 uur
Tijd: kantooruren (bel voor meer info 030-2581994)
Toegang: vrij

Kosten
Gratis
Illustration
 
Deel dit: