Activiteit

Urban Walk Utrecht (Oost)

zondag 7 november 2021 , 9:30 - 15:00 uur
Illustration

Op zondag 7 november vindt de eerste editie van de Urban Walk Utrecht (Oost) plaats. Een unieke stadswandeling langs en door de highlights en onontdekte plekken van de stad. Deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 12 of 20 km.

De Urban Walk Utrecht staat dit jaar in het teken van Gerrit Rietveld. Een van de beroemdste inwoners van Utrecht. Gerrit Rietveld werd in 1888 geboren in Utrecht en stierf er in 1964. Rietveld was meubelmaker en ontwierp in 1919 de meest beroemde stoel ter wereld: de rood-blauwe lattenstoel. Kort daarna bouwde hij Rietveld Schröderhuis; icoon van de stijl en dit jaar 20 jaar UNESCO Werelderfgoed. Een architect was geboren! De Urban Walk Utrecht leidt je langs bekende en minder bekende plekken die te maken hebben met Rietveld. Van de werkplaats waar hij zijn beroemde stoel ontwierp, langs winkelpuien die hij verbouwde, tot zijn graf. De route loopt niet alleen langs de woning van Rietveld, maar ook door de keuken en het atelier van zijn meest bekende woning: Het Rietveld Schröderhuis.

Het goede doel van de Urban Walk Utrecht is dit jaar de Ouderlounge op de nieuwe Intensive Care (IC) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Als je baby of kind op de IC terechtkomt, is dat zowel voor het kind als voor de ouders een zeer heftige, stressvolle en overweldigende periode. Ouders hebben behoefte aan een beschermende en overzichtelijke plek. Een plek waar ze even kunnen ontsnappen uit alle hectiek, maar toch dichtbij hun kindje kunnen zijn. Die plek willen we hen graag bieden door middel van de Ouderlounge bij de nieuw te bouwen IC. Deelnemers kunnen een sponsoractie aanmaken en zich laten sponsoren voor deelname aan de Urban Walk Utrecht of een donatie doen in het inschrijfformulier.

Inschrijven kan vanaf vandaag en is mogelijk tot en met zaterdag 6 november 23.59 uur, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht.

Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: