Activiteit

Atelier Route Utrecht Oost

zaterdag 9 oktober 2021 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

Kunstliefde organiseert weer de Atelierroute Utrecht! En wel op zaterdag 9 en zondag 10 oktober. Meer dan 250 kunstenaars openen hun atelierdeuren op 100 locaties. In Utrecht Oost doen ruim twintig kunstenaars mee. Klik hier voor een overzicht van de locaties en kunstenaars.

De Atelierroute Utrecht wordt georganiseerd door het Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht. Dit kunstenaarsgenootschap, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. In de expositieruimte aan de Nobelstraat realiseert Kunstliefde ca 10 tentoonstellingen per jaar met extra aandacht voor hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Naast het tentoonstellingsprogramma zijn er op de Nobelstraat in Kunstliefde podiumavonden, artists-talks en is er het kunstenaarscafé. Jaarlijks nemen ca tien recent afgestudeerde kunstenaars deel aan De Belofte, een project van Kunstliefde voor jonge kunstenaars. 

Kunstliefde organiseert de Atelierroute Utrecht voor alle kunstenaars in de stad, dus niet alleen maar voor de leden. Om de twee jaar krijgt een groot publiek zo de kans om een kijkje te nemen in de ateliers van Utrechtse makers.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: