Activiteit

Podium Oost TV Talkshow

zaterdag 24 april 2021 , 10:00 uur

Tweede talkshow Podium Oost TV:
Oosterlicht over A27, open terrassen en herdenking verzetsstrijder
Hoe kan de A27 worden verbreed zonder Amelisweerd verder aan te tasten. Een stolperstein voor verzetsstrijder Truus van Lier en de terrassen gaan weer open in Oost. Dit zijn de onderwerpen in de nieuwe Oosterlicht, het actualiteitenprogramma van podium Oost TV. Hij is weer te zien vanaf zaterdag 24 april 10 uur. Natuurlijk gluren we weer binnen op een verborgen plekje in de wijk en werpen we een blik op een spectaculaire muurschildering.

Stolperstein
Podium Oost TV is erbij als burgemeester Dijksma een stolperstein inmetselt bij het vroegere woonhuis van Truus van Lier. Zij schoot de NSB-er en hoge politiefunctionaris Kerlen heeft neer tijdens de bezetting. Truus van Lier is vermoord in concentratiekamp Sachsenhausen. Presentator Karin van den Boogaert heeft Mijnie Borghstijn te gast, die alles weet over de Utrechtse stolpersteine. Deze foto in de bijlage is een Stolpersteine voor Martin Nathansohnn en Alice Frieda Nathansohn Friedberg voor hun voormalig woonhuis aan de Stadhouderslaan 85. Het echtpaar werd in 1942 in Auschwitch vermoord.

A27
Er is ook een plan voor verbreding van de A27 zonder Amelisweerd aan te tasten. Waarom is dit alternatief door Rijkswaterstaat niet serieus meegenomen. Cor van Angelen ligt het plan toe, samen met voormalig wijkraadslid Ger Offringa.

Terrassen weer open
We mogen ook in oost weer voorzichtig de terrassen op, na 28 april. Hoe blij zijn de horeca en de winkeliers met de versoepelingen?

Oosterlicht is en blijft te zien via het YouTubekanaal van Podium Oost TV (podiumoostutrecht.nl). Ook eerdere uitzendingen zijn daar terug te kijken.
https://www.youtube.com/channel/UC56XBgBoeLwivjmO3PgTm6g

Illustration
 
Documenten
Deel dit: