Activiteit

Talkshow OOSTERLICHT

zaterdag 6 maart 2021 , 11:00 - 12:30 uur

Kijk hier de uitending Oosterlicht

Over Oosterlicht
Hoe ziet de toekomst van het Pieter Baan Centrum eruit? Bijzondere archeologische vondsten in de Oudwijkerdwarsstraat en de uitgebreide logistieke maatregelen die nodig zijn om veilig stemmen mogelijk te maken op 15, 16 en 17 maart. Thema’s waar Oosterlicht, de nieuwe talkshow van Podium Oost TV zaterdag 6 maart de schijnwerpers op zet. “Spannend of het allemaal gaat lukken,” zegt redactie-coördinator Hans Elsendoorn. “De eerste editie nemen we nog op, maar we hopen in de toekomst Oosterlicht maandelijks live uit te zenden, zodat we zo actueel mogelijk zijn.”

Verborgen plekjes en muurschilderingen
Naast de actuele onderwerpen heeft Oosterlicht ook vaste rubrieken. Zo leidt Oostkrant hoofdredacteur Arnoud Wolff de kijker langs leuke verborgen plekjes in de wijk. De eerste keer is dat de omgeving van het Van Alphenplein. Oosterlicht maakt ook een rondgang langs de muurschilderingen in de wijk. Daarin laat Philip Sijbrandij samen met makers, deskundigen en voorbijgangers zijn licht schijnen op de afbeeldingen. De presentatie van Oosterlicht is in handen van wijkgenoot Karin van den Boogaert, die haar sporen verdiende bij de Wereldomroep, NOS en VARA. Net als alle andere producten van Podium Oost TV komt Oosterlicht geheel tot stand door de inzet van vrijwilligers.

Versterking
Oosterlicht is vanaf 6 maart 11 uur te zien via het YouTubekanaal van Podium Oost (podiumoostutrecht.nl). Vragen over Oosterlicht, maar ook tips over onderwerpen zijn welkom: potv@podiumoostutrecht.nl 
Versterking van het team is hard nodig. Om de frequentie van Oosterlicht vol te houden is voor techniek en inhoud extra versterking nodig. Dat kan via hetzelfde adres.

Wanneer
Oosterlicht is te zien vanaf zaterdag 6 maart 11 uur via deze link: Oosterlicht

 

Illustration
 
Documenten
Deel dit: