Bericht

Repair Café Utrecht-Oost ontvangt Medaille

Geplaatst op 26 februari 2022, 00:00 uur
Illustration

Het Repair Café Utrecht-Oost heeft de Oost voor Elkaar Medaille ontvangen. Op zaterdag 26 februari 2022 kregen alle bestuurleden de medaille uitgereikt. Al in december ontvingen alle 22 vrijwilligers een cadeaubon en een exemplaar van de wijkkalender Utrecht Oost. Vanwege de coronamaatregelen kon de bijbehorende medaille pas nu overhandigd worden.

Het Repair Café Utrecht-Oost is een zeer gewaardeerd initiatief in de wijk. Elke maand zetten vele vrijwilligers zich in om kapotte spullen van medebewoners te repareren. Lampen, huishoudelijke apparaten, elektronica, gereedschap (elektrisch en mechanisch), speelgoed, kleding, huishoudtextiel, kleine meubelstukken, fietsen, … eigenlijk alles wat redelijk eenvoudig te vervoeren is. Als je wilt, kun je ook zelf aan de slag. De vrijwilligers helpen je graag. Lees hier hoe het verder werkt in een Repair Café.

De belangstelling voor elk Repair Café is groot. Gemiddeld komen op een middag 40 'klanten'. En dat elke maand, nu al ruim tien jaar lang. Lees hier de geschiedenis van het Repair Café.

De toegang tot het Repair Café is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. De sfeer in een Repair Café is ongedwongen en informeel. Je kunt een babbeltje maken met andere bezoekers. Eventueel met een kopje koffie erbij. Dit is – net als thee en fris – tegen een schappelijk prijsje verkrijgbaar.

De Oost voor Elkaar Medaille wordt uitgereikt aan actieve bewoners en vrijwilligers die zich inzetten in de wijk Utrecht Oost. Doorlopend kunnen bewoners initiatieven en initiatiefnemers nomineren.

Deel dit: