Bericht

Een geslaagde eerste Hallo Oost!

Geplaatst op 12 juli 2021, 08:59 uur

Vrijdagmiddag 9 juli 2021 vond de eerste Hallo Oost! plaats. Een nieuw wijkevent voor bewoners en vrijwilligers in Oost om nieuwe contacten en plannen te maken. We begonnen met speeddaten. Daarna keken we terug en vooruit met kunstenaars uit de wijk:

  • de wijkdagboeken met Brigida: wat hebben bewoners allemaal al opgeschreven over de wijk?
  • een nieuwe tentoonstelling(splek) voor en met jonge kunstenaars in Moving Gallery.
  • foto's en verhalen van medebewoner en fotograaf Thijs Hupkens. Thijs heeft tijdens de lockdown foto's van bewoners achter de vensterbank gemaakt. Het is een prachtige serie met persoonlijke verhalen geworden.

Ook hebben we gebrainstormd over concrete verbetersuggesties voor 1) Wijkpeiling, 2) Digitaal Platform, 3) Wijkdebatten, 4) Straatcontactennetwerk en 5) Wijkkalender. De volgende aanbevelingen zijn gedaan:

1) Wijkpeiling: focus op (sociale) veiligheid. Hoe staat het met de veiligheid in je straat? Begin klein: per straat en/of per buurt.
2) Digitaal platform: communiceer hoe hulp te krijgen bij plaatsen van items op platform en zet 'aanmeldknop' in voor (cursus)activiteiten. En maak een overzicht van zaken die vanuit gemeente (gaan) spelen en die op de website van gemeente staan.
3) Wijkdebat: trap de 'wijkpeiling' over het thema (sociale) veiligheid af met een enthousiastmerend wijkdebat. Zie ook punt 1.
4) Straatcontactennetwerk: bouw samen aan een straatcontactennetwerk via bovengenoemde werkwijze in straten en buurten.
5) Wijkkalender: verzamel foto's van leuke plekken (inclusief verhalen) in de wijk en promoot in de kalender relevante wijkdata.

Het event werd muzikaal omlijst door de band Van Piekeren. Lees hier hun impressie in de NUK.

Hallo Oost! is een initiatief van de Wijkcoƶperatie Oost voor Elkaar en zal twee keer per jaar worden georganiseerd, steeds op een andere plek in de wijk. Mail ons als je wilt meedenken of meedoen.

Deel dit: