Bericht

Voetgangervereniging Utrecht-Oost opgericht

Geplaatst op 25 mei 2021, 17:40 uur

Voetgangersvereniging afdeling Utrecht-Oost (VVUO) is opgericht om de belangen van de voetganger in Oost te vertegenwoordigen. Zij zal met name de vele herinrichtingen ‘op de voet volgen’ en de belangen van de voetganger naar voren brengen bij gemeentelijke overleggen en inspraaktrajecten. VVUO wil graag dat bewoners en bezoekers zich veilig, vlot en vrolijk door de wijk kunnen verplaatsen tussen woning en voorzieningen.

In Oost zijn of komen een aantal ingrijpende verkeersprojecten in uitvoering, zoals Maliesingel, Malieblad, Maliebaan, Nachtegaalstraat, Burgemeester Reigerstraat, Platolaan en Oosterkade. VVUO denkt graag mee, zodat bewoners zich na herinrichting van straten en kruisingen nog meer te voet gaan verplaatsen in de wijk. We kijken niet alleen naar bereikbaarheid (hoe loop ik zonder omwegen van A naar B), maar ook naar de aantrekkelijkheid en veiligheid van looproutes. De voetganger moet zich vlot, veilig en vrolijk kunnen verplaatsen in de stad.

VVUO is een initiatief van de wijkbewoners Harry Slot en Ger Offringa, voormalige leden van de Wijkraad Oost met speciale aandacht voor lokale verkeerszaken.

Klik hier voor meer informatie.

Illustration
 
Deel dit: