Activiteit

De ziel van Europa

zondag 9 mei 2021   |   16:00 - 18:00 uur   |  

Op 9 mei, de dag van Europa staan we met elkaar stil bij de ziel van Europa. Welke verhalen kennen we, welke waarden delen we, wat betekent Europa nu en met welk Europa willen we verder? In een online dialoog delen verschillende generaties welke waarden ons aanspreken, onze ervaringen en dromen en hoe we die dichterbij kunnen brengen. Iedereen is van harte welkom! Je kunt je aanmelden via de rode knop. Ook Engelstaligen zijn van harte welkom!

Programma

16:00 Welkom met een introductie van AEGEE op het thema
16:15 Online dialoog in groepen van 6 personen
17:45 Centraal oogsten bevindingen van de verschillende dialogen
18:00 Afsluiting

Europa

Hoe staat het nu met die ziel, de bezieling en de politieke wil voor Europese samenwerking? Waarin proeven we die ziel en welke waarden delen we? Is de mythe van Europa, de jonge prinses verworden tot een project van bureaucraten, ver weg van gewone burgers? Hoe kan Europa ons opnieuw inspireren en verleiden? Wat maakt het voor jou de moeite waard om je in te zetten voor Europa? Wat kunnen we zelf en samen doen we om een bezield Europa dichterbij te brengen?

In een onlinedialoog delen we onze verhalen, onze persoonlijke ervaringen, idealen voor de toekomst en de stappen die we zelf en samen kunnen zetten om die toekomst dichterbij te brengen. Zie jij het Europa van jouw dromen al ergens verschijnen? Welke goede voorbeelden ken je en wat maakt die mogelijk? Sluit je aan en deel je verhaal!

Bezoek ook het Europadag Symposium op 7 mei.

Partners

Europadag Utrecht

PAX voor Vrede

AEGEE

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk